Eilisen viisaus on huomisen viisaus…

Tuota pikaa on taas yksi vuosi takana – Suomikin täyttää jo 101 vuotta. Välillä on arvokasta seisahtua ja katsoa, mitä onkaan taakse tullut jätettyä. Eletyn elämän arviointi on arvokasta tulevien päivien vuoksi. Meillä täällä Kehittämisyhtiö Keulink Oy:ssä on ollut työntäyteinen vuosi. Vuosiraportissa sitten aikanaan todetaan yksityiskohtaisesti menneen vuoden aikaansaannokset. Tässä kohtaa ajattelin kuitenkin muutaman asian vuodesta 2018 todeta.

Ensinnäkin tämä vuosi on henkilökohtaisesti ollut merkittävä ajanjakso elämässäni. Olen saanut aloittaa ihan uudenlaisen työuran. Voin ilolla todeta, että olen nauttinut jokaisesta päivästä. Syitä viihtymiseeni on varmasti monia. Ehkä omaan persoonaani liittyen yksi syistä on se, että olen aina kokenut tärkeäksi työskentelyn ihmisten parissa. Eniten minun on kuitenkin hyvästä olostani kiittäminen Leilaa ja Ritvaa. Aivan ensimmäisestä hetkestä alkaen havaitsin, että lähimpinä työtovereinani on erittäin ammattitaitoisia ja osaavia ihmisiä. Minun on ollut turvallista opetella omaa tehtävääni. Toiseksi tahdon kiittää alueemme yrittäjiä erinomaisesta yhteistyöstä ja siitä, miten hienolla tavalla olette minut vastaanottaneet. Olette olleet ymmärtäväisiä tietämättömyyteni suhteen. Pitkäkin matka aloitetaan ensimmäisellä askeleella. On ollut hienoa ottaa se kanssanne.

Käytännön tasollakin on tapahtunut paljon. Seutukunnallemme on perustettu tämän vuoden aikana yli 50 uutta yritystä. Tässä on huomattava se, että tärkein syy tähän on yksinkertaisesti se, että on ihmisiä, jotka haluavat tulla yrittäjiksi. Ilman heidän kaltaisiaan ei yhtään yritystä syntyisi. Meidän ilo on olla auttamassa heitä parhaan kykymme mukaan. Meidän hallinnoimia hankkeita on ollut yhteensä kuusi kappaletta. Näistä kolme on edelleen käynnissä. Uskomme vakaasti, että näiden hankkeiden avulla onnistumme luomaan alueellemme uutta elinvoimaa. Tässä uutiskirjeessä on menossa olevista hankkeista yksityiskohtaista tietoa tarjolla. Koulutustilaisuuksia, tapahtumia, rekrytointia – kaikkea tätä on myös tehty paljon. Uskon vakaasti, että samankaltaisella linjalla ja toiminnalla on hyvä jatkaa myös tulevana vuonna 2019. Haluamme painottaa sanaparia ”Yhdessä tulosta”. Yhteistyössä on voimaa!

Erittäin hyvää ja arvokasta tulevaa itsenäisyytemme juhlaa jokaiselle ja jokaiseen kotiin!

”Mikä päivä nyt on”, kysyi Nalle Puh.

”Tänään”, vastasi Nasu.

”Lempipäiväni”, totesi Nalle Puh

t. Jukka K

PS!

Kaikki mahdollisuuksien mukaan tukemaan Navikkaa!

Keuruun kaupungin työllisyyspalveluihin kuuluu myös Navikka toiminnot. Ne pitävät sisällään kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työllistämisen, kuntouttavan työtoiminnan sekä nuorten pajatoiminnot. Navikassa tehdään monenlaisia käsitöitä, mutta tällä hetkellä heillä on aivan liian vähän töitä.

Arvoisat yrittäjät – pyydämme, että ottaisitte yhteyttä Navikkaan ja tarjoaisitte sinne alihankintatöitä. Jotakin helppoa, yksinkertaista ja vaikka yksitoikkoistakin työtä. Sellaista työtä, jonka voisitte heille osoittaa tehtäväksi. Työn hinnat eivät ”päätä huimaa”. Navikan ohjaajat tarkastavat kaikki työt. Näin varmistetaan myös työn laatu.

Navikka tekee arvokasta työtä ihmisten parissa. Osoittamalle heille töitä osallistutte samalla myös itse tähän hienoon kokonaisuuteen.

Mikäli teillä on sopivia ”hommia”, ottakaa yhteyttä toiminnanohjaaja Tiina Paloseen.

Toiminnanohjaaja Tiina Palonen, puhelin 040 – 750 3313, tiina.palonen@keuruu.fi

Keuruun kaupunki, Työllisyyspalvelut, Navikka Toimintakeskus, Teollisuustie 11, 42700 KEURUU

viiva_mv

Hyvät Petäjäveden Yrittäjät!

Petäjäveden kunta on irtisanonut Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n ostopalvelusopimuksen 1.1.2019 alkaen. Tämän vuoksi emme voi palvella teitä aikaisempien vuosien tapaan. Haluamme kuitenkin edelleen olla palveluksessanne, kun neuvojamme ja/tai tukeamme tarvitsette myös ensi vuodesta alkaen. Alla ohjeet toiminnastamme teidän tukemiseksi 1.1.2019 alkaen.

 1. Viestintä ja yritysluettelo
  1. Kehittämisyhtiö Keulink Oy:llä loppuu peruste ylläpitää Petäjäveden yritysten tietoja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että te ette tule enää automaattisesti saamaan kuukausittaista uutiskirjettämme sähköposteihinne. Uutiskirje on kuitenkin luettavissa kehittämisyhtiö Keulink Oy:n verkkosivulta (www.keulink.fi). Uutiskirje on myös erikseen tilattavissa yksityishenkilönä, joten laittakaahan sähköpostia, jos kirjeen haluatte (ritva.pohjoisvirta@keulink.fi). Uutiskirjeen sisältöön kannattaa aina tutustua. Sieltä on nähtävissä esimerkiksi meidän koulutustarjottimemme.
  2. Petäjäveden yritysluettelo poistuu myös palvelutarjonnastamme ja vastuu siitä siirtyy Petäjäveden kunnalle.
 2. Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n palvelutoiminta Petäjäveden yrittäjille
  1. Lyhyt puhelinpalvelu on maksutonta (noin 10 min)
  2. Laskutettava palvelutoiminta
   • Yritysten neuvonta yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa
   • Hankesuunnitelmien laatiminen ja sen tukeminen
   • Tietopalvelut (selvitykset, raportit yms)
   • Edellä mainituista palvelukokonaisuuksista laskutetaan tehdyn työn mukaisesti 75,00 euroa (+alv) kultakin alkavalta tunnilta. Lisäksi laskutamme palvelutoiminnastamme mahdollisesti aiheutuneet matka- ja muut kulut.

viiva_mv

Keulinkin poikkeavat aukioloajat 1.12.2018-31.1.2019

Keulink on suljettuna 6.12. ja 24.12.2018-1.1.2019.
Kiireellisissä asioissa voitte ottaa yhteyttä toimitusjohtaja Jukka Kentalaan puh. 045-133 8686 tai sähköpostilla: jukka.kentala@keulink.fi

Mukavaa ja rauhallista Jouluaikaa sekä menestystä Vuodelle 2019!
toivottaa Jukka, Ritva ja Leila

viiva_mv

Keuruun varuskunnasta kokonaisturvallisuuden koulutus- ja tapahtumakeskus –esiselvityshanke voiton puolella

Keski-Suomen liitto on rahoittanut AIKO-rahoituksella Keuruun varuskunnasta kokonaisturvallisuuden koulutus- ja tapahtumakeskus – esiselvityshankeen, jonka kesto on 1.7.-31.12.2018. Omarahoituksesta vastaa Kehittämisyhtiö Keulink Oy.

Esiselvityshankkeen tavoitteena on mm.:

 1. saada luotettavasti selville, mitkä ovat ne toiminnot, joita on kannattavasti mahdollista tuottaa Kokonaisturvallisuuden koulutus- ja tapahtumakeskuksessa
 2. saada pilotoinnin kautta esiin ne seikat, joita on kehitettävä, jotta keskus voi menestyksellisesti kasvaa
 3. löytää vastuullinen yrittäjä ja hänelle ”tiimi”, joka asiantuntevasti vastaa toiminnasta.

Esiselvityshankkeen kesto on varsin suppea ja sillä on tarkoitus saada selville, löytyykö ns. Viikinlahden alueelle alueellisesti, maakunnallisesti ja / tai valtakunnallisesti toteuttamiskelpoinen visio, joka tuo alueelle uusia työpaikkoja, vahvistaa elinkeinorakennetta ja tuo koko Keuruun seutukunnan aivan uudenlaisen kasvun uralle myös kansainvälisesti.

Nyt esiselvityshanke on jo loppusuoralla. Hankkeen aikana löytyi alueella toteutettavasta yritystoiminnasta vastuun ottava taho, jonka kanssa on tarkoitus jatkaa vielä puolisen vuotta toimintaa jatkohankkeen kautta. Jatkohankkeelle on haettu rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Jatkohankkeen jälkeen  tavoitteena on, että alueen yritykset ”lentävät omin siivin”.

Esiselvityshankkeen projektipäällikkönä on toiminut Kari Helislahti ja projektisuunnittelijoina Jouko Kekkonen ja Juha Pelto.

viiva_mv

Maaseudun kehittäminen (MaKe) -hanke

Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n hallinnoima hanke on käynnistynyt marraskuun alussa. Hanke kestää 12 kuukautta ja sen rahoittavat Keski-Suomen Ely-keskus (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto), Keuruun kaupunki (maaseututoimi) sekä Kehittämisyhtiö Keulink Oy.

Hanke kohdistuu Keuruu-Multia-Petäjävesi-alueen maaseudun pienten yritysten ja maatilojen yritystoiminnan kehittämiseen. Tavoitteena on löytää sellaisia elementtejä, jotka tukevat yritysten nykyistä elinkeinotoiminnan kannattavuutta. Visiona on, että alueen maaseudulla harjoitetaan jatkossakin monipuolista ja elinvoimaista yritystoimintaa, joka tukeutuu maasta, metsistä, vesistä sekä vahvasta osaamisrakenteesta kumpuaviin mahdollisuuksiin.

Alkuvaiheen toimintoina ovat olleet seurantaryhmän muodostaminen sekä yhteistyötahojen kartoittaminen ja verkostoituminen. Kehitystarpeiden kartoittamiseksi hanke on järjestänyt marras-joulukuussa kaksi yleisötilaisuutta. Tärkeitä toimintalinjoja ovat mm. biotalouden, viherlannoitteiden, suoramyynnin, marjanviljelyn sekä alihankintatoiminnan kehittäminen. Hankkeella on omat facebook-sivut, joita päivitetään viikoittain.

Oman yritystoiminnan kehittämistä tai laajentamista harkitsevat, ottakaa yhteyttä! Hyvät kehitysideat sekä yhteistyö ovat osa toimivaa maaseutua. Työskennellään yhdessä meidän kaikkien hyväksi.

Marjukka Kautto
projektipäällikkö/ MaKe-hanke
Kehittämisyhtiö Keulink Oy
Keskusaukio 3
42700 KEURUU
p. 040-141650
marjukka.kautto@keulink.fi

viiva_mv

Satamat ja reitit -hankkeen kuulumisia

Syyskuussa Keuruulla ja Mäntässä pidettyjen ideointitilaisuuksien tulokset on julkistettu Keulinkin sivuilla. Tuloksien analysointi on parhaillaan käynnissä, ja sen tarkoituksena on selvittää, mitkä ideoista ja ehdotuksista voidaan huomioida tämän hankkeen suunnitelmissa. Aineisto on rikas, kiitos kaikille osallistujille!

Marraskuun aikana hankkeessa on selvitetty Mänttä-Vilppulan ja Keuruun kaupunkien mahdollisuuksia toteuttaa ja julkaista karttasovellus, jossa on Keurusselän alueen maasto- ja vesireittejä, taukopaikkoja sekä palveluita. Kaupungeilla on hyvät edellytykset karttapalvelun luomiseen ja käyttöönottamiseen jo hankkeen aikana. Karttapalvelua, sen ilmettä ja sijaintia suunnitellaan Mänttä-Vilppulan ja Keuruun yhteistyönä. Tarve myös paperisille kartoille on tiedostettu.

Keuruun ja Mäntän satamiin tehtävien kehittämissuunnitelmien kilpailutuksen ja tavoitteiden suunnittelu on käynnissä. Tarkoitus on saada kilpailutus käynnistymään vuoden 2018 puolella.

Lisätietoja antaa projektipäällikön sijainen Satu Soutolahti puh. 044-325 7385.

viiva_mv

 

Ykityiset palveluntuottajat ja julkinen sektori -työnjako uudessa sotesssa -tilaisuuden aineisto

Keulink Oy järjesti tiedotustilaisuuden 21.11., jonka aineistot löytyvät tästä:

Maakunta- ja sote uudistus palvelujen tuottamisen näkökulmasta_Tuija KOivisto

KEURUU SOTE Tuottajatapaaminen 21112018

Lisätietoja tapahtumasta antaa: Ritva Pohjoisvirta puh. 041-544 2193 tai sähköpostilla: ritva.pohjoisvirta@keulink.fi

 

viiva_mv

 

viiva_mv

viiva_mv

viiva_mv

Välitä viljelijästä – jaksamisen tukemista konkreettisesti

Melan Välitä viljelijästä hanke on saanut jatkoaikaa 2019-2020. Onko lähipiirissäsi jaksamisen tukea tarvitseva viljelijä? Kerro hankkeesta, joka voi antaa konkreettista tukea jaksamiseen ja ongelmien käsittelyyn.

Lue tarkemmin asiasta tästä: Melan Välitä viljelijästä.docx 11 2018

viiva_mv

 

viiva_mv

 

viiva_mv

viiva_mv

Taloushallintokoulutukset jatkuvat Keulinkilla

Tulossa seuraavat koulutusjaksot:

1. Onnistunut rekrytointi johtaa pitkäaikaiseen työsuhteeseen / Henkilöstöpäällikkö Sara Jormakka, TietoAkseli Oy
Keskiviikkona 30.1.2019 klo 16.30 – 19.00
– Työnantaja-mielikuvan luominen
– Työsopimuksessa huomioitavat asiat
– Työnantajan velvollisuudet
– Työsuhteen päättämisen vaihtoehdot

2. Verotussuunnittelulla säästät euroja / Palvelupäällikkö Lea Sinivaara, TietoAkseli Oy
Keskiviikkona 27.3.2019 klo 16.30 – 19.00
– Ansio- ja pääomatulot yritys- ja henkilökohtaisessa verotuksessa
– Verosta tehtävät vähennykset
– Tuloista tehtävät vähennykset
– Tulorekisterin kertaus

3. Palkanmaksun perusteet ja palkkaetuudet / Palvelupäällikkö Lea Sinivaara, TietoAkseli Oy
Keskiviikkona 29.5.2018 klo 16.30 – 19.00
– Yleissitovuus ja paikallinen sopiminen työsuhteissa
– Korvaukset ja niiden perusteet
– Lomapalkan määräytyminen
– Yrittäjän verotuksen optimointi

Hinta: 50 euroa (alv 0 %) / osallistuja/koulutusjakso (sis. materiaali ja kahvitarjoilu).
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Ritva Pohjoisvirta puh. 041-544 2193 tai sähköpostilla: ritva.pohjoisvirta@keulink.fi

Tervetuloa mukaan!

viiva_mv

Anna ilmi Vuoden nuori yrittäjä

Tunnetko palkitsemisen arvoisen nuoren yrittäjän paikkakunnaltasi tai lähipiiristäsi? Ilmianna hänet mukaan Vuoden nuori yrittäjä 2019 -kilpailuun.

Lue asiasta enemmän tästä….

Ilmianto pitää tapahtua viimeistään 7.1.2019.

 

viiva_mv

Kaupan keskus Keuruu -kuulumisia:

Kädentaitajien joulukauppa 22.12. saakka. Liike on tänä vuonna entisen Nordean liiketiloissa Keuruuntien puoleisella sivulla (Keuruuntie 19).

viiva_mv

Keuruun seutukunnan työttömyys 8,8 %

Keuruun seutukunnan työttömyysaste oli lokakuussa 2018 Keski-Suomen seutukunnista matalin eli 8,8 %. Koko Keski-Suomen työttömyysaste oli  10,4 %. Korkein työttömyys% oli Äänekoskella 12,0 %. Keuruun seutukunnalla työttömiä oli syyskuussa 2018 411 henkilöä, joista naisia oli 213 hlö.

viiva_mv

Ajankohtaisia koulutuksia:

Opiskele Keuruulla avoimia korkeakouluopintoja

Tutustu avoimen korkeakouluopetuksen kevään 2019 tarjontaan Keuruulla! Valikoimassa on mm. Yrittäjyyden perusteet (5 op) sekä Perhe- ja perintöoikeuden (5 op) kurssit.

Opintotarjottimella on yksittäisiä opintojaksoja sekä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston että Jyväskylän ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Näin voit ”maistella” erilaisia sisältöjä eikä sinun tarvitse sitoutua opiskelemaan isoa kokonaisuutta. Pääset siis esimerkiksi tutustumaan eri sisältöihin tai rakentamaan alkupolkua tutkintokoulutukseen. Tai voit opiskella omaksi iloksi. Jos opintoihin osoitetaan määrällisesti laajaa kiinnostusta, voidaan opintojaksojen lisäksi Keuruulla toteuttaa isompia opintokokonaisuuksia (esimerkiksi 25 opintopisteen laajuinen perusopintokokonaisuus).

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

Ilmoittautuminen JAMK:n opintoihin on jo käynnissä. Jyväskylän avoimen yliopiston kursseille voit ilmoittautua 2.1.2019 alkaen.

Lue lisää asiasta tästä…

***

Hätäensiapu (8 h) 4.12.2018

Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu netissä http://www.peilipinta.fi/koulutuskalenteri 

tai Aleksi Perämäki, aleksi.peramaki@peilipinta.fi , puh. 040 3575710

***

TietoAkseli

Maksuttomia wabinaareja:

Näihin kaikkiin webinaareihin ovat ilmoittautumislinkit jo avoinna ja sinne pääset  https://www.tietoakseli.fi/webinaarit/.

Ilmoittaudu mukaan, vaikka et live-esitykseen pääse osallistumaan. Vain ennakkoilmoittautumalla saat webinaarin jälkeen sähköpostiisi linkit esitykseen ja luentoaineistoon. Webinaari ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ja osallistumiseen tarvitset vain toimivan nettiyhteyden.

***

SASKYn koulutuksista:

Muutoskoulutus esite MuutosKoulutus_esite

Rekrykoulutus esite RekryKoulutus_esite

Rekrykoulutus esite yritysten rekrytointitarpeisiin Retail_RekryKoulutus_esite

Henkilöstön täsmäkoulutus esite TäsmäKoulutus_esite

Yrittäjän ammattitutkinto: Yrittäjän_ammattitutkinto_24082018

***

TAMK:

Tampereen ammattikorkeakoulun verkkokurssit ovat yleensä ajasta ja paikasta riippumattomia, joten soveltuvat hyvin työn ohella tehtäväksi. Lue tarkemmin tästä.

***

Keski-Suomen ELY-keskuksen koulutuksista saat tietoa tästä…

***

Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu -koulutushanke (KIKE):n  koulutuksia:

https://www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/kikehanke

***

Mäntässä jatkuva haku seuraaviin aikuisille suunnattuihin tutkintoihin!
·    Kone- ja metallialan perustutkinto näyttötutkintona
·    Koneistajan ammattitutkinto
·    Kunnossapidon ammattitutkinto
·    Liiketalouden perustutkinto näyttötutkintona
·    Suurtalouskokin ammattitutkinto

www.sasky.fi

viiva_mv

KUMPPANEIDEN UUTISKIRJEITÄ

Keski-Suomen Yrittäjien marraskuun uutiskirje avautuu

Keski-Suomen tulevaisuusfoorumin aineistoja, avainlukuja ja skenaariot 2050 avautuvat

Rakennerahastojen uutiskirje avautuu

Keski-Suomi ennakoi uutiskirje avautuu

Keski-Suomen matkailun uutiskirje avautuu

viiva_mv

Tulossa:

Vesuri ry:n toiminnanjohtaja Raisa Saarilahti-Kulju päivystää Keulinkin tiloissa ti 11.12.2018.

Varaa aika Raisalta puh. 050-324 1144 ja tule tapaamaan yritystukiin tai Leader -hankkeisiin liittyvissä asioissa!
Vesuri -ryhmän kotisivut ja hankerekisterin löydät tästä.

***

Opinkeuruu.fi – sivusto esittelee aikuisten koulutusmahdollisuuksia Keuruulla. Sivustolle on koottu tietoa opintoja suunnitteleville, yrityksille ja oppilaitoksille.

www.opinkeuruu.fi/

viiva_mv

1.-30.11.2018 Keuruun seutukunnalle perustetut yritykset:

 • JA Kotikorjaamo Tmi
 • Tmi Saana Lampinen
 • Tmi Akseli Niemelä
 • T:mi Sirpa Issakainen
 • Tmi Keijo Rissanen
 • RE-sielunhoitoterapia Pirjo Metsälä

1.-30.11.2018 Petäjävedelle perustetut yritykset:

 • Hakamaan lammastila Oy

Comments are closed.