Kehittämisyhtiö Keulink Oy on järjestänyt yritysten työllisyystarpeiden täyttämiseksi jo vuodesta 2005 lähtien rekrytointitapahtumia. Ns. suurrekryt, joiden osallistujamäärät ovat nousseet jo 250 tapahtumakohtaiseen osallistujaan, järjestetään pari kertaa vuodessa, kevättalvella ja syksyllä.

Työpaikat näihin rekryihin kootaan Keuruu, Multia, Petäjävesi, Jämsä, Mänttä-Vilppula, Juupajoki, Virrat ja Ähtäri –alueelta eli n. 60 km säteellä Keuruulta pl. Jyväskylä. Tarkoitus on löytää kaikki avoinna olevat tai lähiaikoina avautumassa olevat työpaikat ml. piilotyöpaikat. Huomattava on se, että esimerkiksi viimeksi järjestämässämme rekryssä suurin osa työpaikoista oli ns. piilotyöpaikkoja, jotka eivät olleet avoimena vielä missään muualla.

Olemme puhelimitse yhteydessä yrityksen vastuuhenkilöön ja tiedustelemme, onko heillä avoinna tai avautumassa lähiaikoina työpaikkaa, jossa työn vastineena on palkka. Emme ota mukaan harjoittelijapaikkoja, joista ei saa palkkaa.

Puolueeton taho teki kyselyn 31.3.2016 järjestetyn rekryn vaikuttavuudesta kesäkuun 2016 puolivälissä. Kohteiden määrä oli 81, joista tavoitettiin 72 kartoituksen aikana. Kartoituksessa saatiin seuraavia tuloksia:

Rekryn jälkeen työnhakijat ottivat yhteyttä 75 % kohteista. 25 %:iin avoimena olleeseen paikkaan ei otettu lainkaan yhteyttä, joista yhtä vaille kaikki työpaikat sijaitsivat muualla kuin Keuruu-Multia –alueella.Vastanneista suurin osa eli 82 % ei itse voinut osallistua rekryyn työpaikkansa esittelijänä, mutta rekryn iltapäivään sijoittuva ajankohta nähtiin hyväksi 35 vastaajan toimesta, iltaan tai viikonloppuun rekryn sijoittamista toivottiin 11 vastaajan osalta ja ajankohdalla ei ollut väliä 13 vastaajalle. Rekrystä koki saaneensa suoraa hyötyä jopa 57 % vastaajista ja rekryn myötä palkkasi työntekijän 78 % vastaajista. Huomattavaa oli, että useisiin työpaikkoihin tuli runsaasti yhteydenottoja ja jotkin työpaikat saivat jopa kymmeniä yhteydenottoja. Eräs yritys myös palkkasi useamman työntekijän kuin ensin oli ajatellut palkkaavansa.

Rekryyn ei kaivattu muutoksia:
–       Tilaisuus on hyvä, ei mitään muutettavaa, loput jää työnhakijoiden kontolle.
–        Mitä enemmän työnhakijoita, sen kiinnostuneempia yritykset ovat.
–        Ette oikein voi vaikuttaa kysyntään & tarjontaan, mutta omalta osaltanne olette toimineet ihan hyvin.
–        Hyvin olette toimineet ja jopa työntekijätkin ovat olleet reippaita. Kaikki on ok näin.
–        Ei tarvitse enempää tehdä. Käytäntö, mikä nyt on, on toimiva.
–        Ihan onni on, kun on saanut tulla valmiiseen pöytään, ihanaa kiitos! Arvostan työtänne sekä panostustanne tähän tärkeään asiaan.
–        Eipä oikeastaan, olette hyvin hoitaneet tilaisuuden infoamisen.
–        Parkkitilat?? Ne ovat vähän pienet ja huonot, kun ei meinaa löytyä millään parkkipaikkaa. Hyvin on tapahtuma toiminut ja todistanut olevansa toimiva.
–        Eipä juurikaan, ei osaa ajatella, että olisi jotain muuta vailla rekryyn. Hienosti hoidettua jälkeä. Lupasi varautua paremmin seuraavaan rekryyn.
–        Ei mitään muutoksia!
–        Hyvin olette hoitaneet homman, kun 2 on palkattu vaikka yhtä vain haimme. Ei tarvitse mielestäni muutoksia itse toimintaanne rekryyn mitenkään. Aivan loistava juttu ja hyvät työntekijät saatiin. Kiitos paljon teille!

Moni työnantaja oli halukas tulemaan mukaan seuraavaan 1. marraskuuta 2016 järjestettävään rekryyn.

Lisätietoja rekryistä antaa: Ritva Pohjoisvirta puh. 041-544 2193 tai sähköpostilla ritva.pohjoisvirta@keulink.fi

Comments are closed.